Ski Touring på Lofoten

Topptursvecka på Lofoten 2023!

Lofoten har flera gånger fått utmärkelsen världens vackraste plats. Vi kan inte annat än hålla med. Att dessutom få uppleva denna fantastiska plats på skidor gör det ännu bättre. 

 
Lofoten är ett av Norges populäraste turistmål, turister från hela världen kommer hit för att klättra, vandra och beundra den fantastiska naturen. Och fiska förstås, det var ju Lofotfisket som en gång gjorde Lofoten till ett känt namn även utanför Norges gränser. På sommaren får du räkna med att trängas med andra turister. På vintern är naturen precis lika fantastisk, men betydligt färre besökare. 

Har du någon gång gått en topptur i Skandinavien kanske du vet vilken speciell upplevelse det kan vara: du och dina kompisar med ett helt berg för er själva, storslagen utsikt från toppen och ingen annan som har gjort spår i lössnön på utförsåket. Du kan ju föreställa dig hur speciellt det blir att gå topptur på en av världens vackraste platser, med den vidsträckta Atlanten som omringar öarna du befinner dig på och de spetsiga tindarna som står i givakt runt omkring dig.

Topparna i Lofoten är inte särskilt höga, endast i undantagsfall reser de sig mer än tusen meter över havet. Därför passar området för dem som vill ha relativt korta turer med mycket innehåll. Är du vältränad och på jakt efter fler höjdmeter är lösningen enkel: vi klämmer in två toppturer på samma dag. Lofoten har förutom många enklare toppturer även ett stort antal snörännor och brantare utförsåk för dem som vill ha ordentliga utmaningar.

Vi startar veckan med en lättare topptur och sedan skräddarsyr vi programmet utefter era förväntningar och förmågor. 

 

Följande ingår

• Guidning av auktoriserade bergsguider (UIAGM/IFMGA) i 6 dagar

• Lån av lavinsäkerhetsutrustning (spade, sond och transceiver) - meddela oss innan om ni önskar låna utrustning

• Transporter under hela veckan med minibuss

• Vägavgifter 

• 7 Hotellnätter på Skårungen 

• Frukost, lunch och middag fr.o.m Måndag

• Massor av fina toppturer

• En SPA-afterski 

 

Ej inkluderat
• Personlig utrustning

• Resa till/från Lofoten

• Resa till/från Skårungen


Säsong 2023
Månaderna februari, mars och april är som regel de bästa för skidturer i Lofoten. Toppturssäsongen här sammanfaller för övrigt med torskfiskesäsongen. 

 

Resa
Du kan enkelt flyga direkt till Svolvær flygplats och landar då direkt ute på Lofoten. 

Det är också möjligt att komma till Svolvær genom att ta färja från Narvik, dit du kommer med nattåg från Stockholm eller Göteborg.

Boende

Vi bor på Skårungen, 3km utanför Kabelvåg. Ett mysigt hotell som ligger precis vid Fjorden med bla Vågkallen som utsikt. Här finns ett utomhusspa med både bastu och badtunna. 


Utrustning
Alpin-, telemarks- eller snowboardutrustning som fungerar både uppför och utför är det vi använder under veckan. Vid bokning skickar vi ut en packlista med de mest nödvändiga. Kontakta oss i förväg om du önskar låna lavinsäkerhetsutrustning som spade, sond och transceiver.

 

Kompispriser

Bokar ni in er som en privatgrupp kan vi skräddarsy ett paket åt er och fixa kompispriser. 

Det finns t.ex. möjlighet att hyra både mindre och större stugor med eget kök. 

Vänligen kontakta oss för prisförslag. 

 

Träning inför resan

Om du vill ha hjälp med ett personligt träningsupplägg inför resan läs mer om vår service här!  

 

Några funderingar?

Kontakta oss på: 

info@mountainguide.se

+46 70 277 77 19 

Antal dagar: 6 dagar skidåkning, boende 7 nätter

Pris: 26900

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.