Sail and Ski Senja / Finnmark, Norge

Sail and ski 2023

Med hjälp av en segelbåt och topptursutrustning hittar vi orörd mark och puder. Från havsnivå rör vi oss upp på toppar upp till 1191 möh. Moondance startar sin säsong uppe i Senja Mars 2023 och seglar sedan uppåt till Finnmark i April 2023. Med detta format seglar vi dit snön är som bäst (enligt statistik) och har de bästa soltimmarna. Vi är glada att välkommna dig ombord på Moondance.  

  

Båten

Moondance är en specialbyggd 57ft Koopmans, designad av Dick Koopmans och byggd på Koopmans kasko's warf i Sneek. Denna båt är perfekt byggd för expiditioner till Nordnorge. Till skillnad från det tidigare har fartyget designats med komfort som första prioritet, följt av hållbarhet. Denna yacht erbjuder bekväma kojer för totalt 6 gäster (+1 guide), bra med värme, varm dusch, toalett, bra förvaring och mycket mer.

 

 

Dag 1: Alla ombord!
Ni blir upphämtade på förutbestämd plats och skjutsas direkt till segelbåten. 

Efter att ha träffat besättningen och teamet kommer ni få en säkerhetsgenomgång, ert dagligt schema, ansvarsfördelningar, etc. Sedan lossar vi ankaret och ger oss ut på havet mot morgondagens destination. Ni får njuta av er första middag och göra er bekanta med ert nya hem. 


Dag 2-6: Fina toppturer och massa segling 

Dagarna startar med nybryggt kaffe och en riklig frukost. När alla är mätta, belåtna och ombytta så fyller vi jollen med all utrustning och dagens äventyr startar. Vi fyller dagarna med toppturer och inte bara episk åkning utan även magiska utsikter. Här syns inte bara vita berg utan även ett knallblått hav med små öar och fjordar. Ni kommer ofta blicka ned och se er båt ligga och skvalpa. Tar ni med er en kikare kommer ni kanske få se skepparen fånga en fisk. Väl på eftermiddagen åker vi ned till båten, dricker och äter något gott, snackar om dagen och morgondagen. Kanske paddlar lite? Kanske åker i en hamn och bastar? Vad än ni önskar. Sedan sover vi och startar om igen. 


Dag 7: Hemresa

Så rörde sig även detta spännande äventyr mot sitt slut.. Men se på den ljusa sidan – du har åkt skidor i otrolig terräng, blivit en bättre och starkare skidåkare och fått njutit av världens vackraste utsikter. Vi avnjuter en sista frukost och säger adjö till besättningen. Ni får transfer tillbaka till flygplatsen och vi hoppas få se er igen!

* Området vi driver i finns inte många båtar och vi önskar behålla det så. Så detaljer kring berg och åk får ni väl på plats.  

 

Följande ingår 

• 7 dagar, 6 nätter på båten

• Auktoriserad bergsguide (UIAGM/IFMGA) hela veckan (6 dagar skidåkning)

• Transfer t&r från flygplats till hamn

• All säkerhetsutrustning för offpistskidåkning (transceiver, spade, sond, rep och sele)

• Segelbåt med skeppare

• Frukost, lunch och middagar ombord på båten

• Fiskeutrustning finns ombord

• Kajaker finns att låna

• Möjligheter att stanna till för att basta, bada och grilla  

• Underbara toppturer med havsutsikt

 

Ej inkluderat 

• Flyg/transport till Senja/Finnmark

• Personlig utrustning för toppturer 

 

 

 

Några funderingar?

Kontakta oss på: 

info@mountainguide.se

eller Emmelie (via WhatsApp tom 01.02.2023) 

+46 70 277 77 19 

 

 

 

 

 

Antal dagar: 7 days, 6 nights

Pris: 37.900SEK per person with 6 guests on board

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.