Ski touring vecka på Senja, Norge

Senja, Norges näst största Ö som på något vis försvinner och gömmer sig mitt emellan de klassiska destinationerna Lofoten och Tromsö. Det tycker vi är tråkigt! En så magisk plats som erbjuder så bra och varierad åkning?! Klart vi ska dit!

 

Senja är vårt lilla guldkorn. Med Atlanten och fjordar som utsikt hittar vi toppar mellan 600-1100möh. Inga extrema höjdmeter tänker du, nja.. Inte direkt. Men alla turer startar vid havsnivå, så tack vare det blir åken överraskande långa. Är ni inte nöjda med en tur, kan vi alltid knata upp två, tre eller fyra gånger. Er styrka och dagsljus är det enda som sätter gränser. 

 

Fördelen med Senja är såklart att få människor hittar hit men även all variationen på åkning. Vi hittar stora öppna snöfält, smala branta rännor, gles skogsåkning och som grädden på moset slipper vi allt som heter anmarsch. 

 

Vi skräddarsyr programmet utefter era förväntningar och förmågor. Senja har allt för alla!


Följande ingår

• Guidning av auktoriserade bergsguider (UIAGM/IFMGA) i 6 dagar

• Lån av lavinsäkerhetsutrustning (spade, sond och transceiver) - meddela oss innan om ni önskar låna utrustning

• Transporter under hela veckan med minibuss

• Transport till och från flygplatsen

• Vägavgifter 

• 7 Hotellnätter  

• Frukost, lunch och middag 

• Massor av fina toppturer

 

Ej inkluderat

• Personlig utrustning

• Resa till/från Senja


Säsong
Månaderna februari - maj är som regel de bästa för skidturer i Senja. 

 

Resa

Närmaste flygplats är Bardufoss. Flygplatsen ligger ca 1.30h bilresa från hotellet. Vi kommer försöka synka gruppens resa t&r för att underlätta transfer till och från flygplatsen. 


Boende

 Vi bor på hotell Hamn i Senja. Här får alla varsitt (om ni inte önskar dela) rum med egen toalett och dusch. Det är gemensamt kök och allmänna utrymmen. (Se bild)

Utrustning
Alpin-, telemarks- eller snowboardutrustning som fungerar både uppför och utför är det vi använder under veckan. Vid bokning skickar vi ut en packlista med de mest nödvändiga. Kontakta oss i förväg om du önskar låna lavinsäkerhetsutrustning som spade, sond och transceiver.

 

Snällpriser

Här finns tillgång till kök. Så önskar ni stå för egen mat under resan blir priset reducerat. Hör av er för mer detaljer kring detta. 

 

 

Några funderingar?

Kontakta oss på: 

info@mountainguide.se

+46 70 277 77 19 

Antal dagar: 7 nätter boende, 6 dagar skidåkning med bergsguide

Pris: Kontakta oss på info@mountainguide.se för prisinformation

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.