Topptursvecka på Trollviken Lodge

Video
Bilder
Välkommen till Trollviken Lodge vid Ofotfjorden i Norge. Här finns ett underbart boende för dig som vill uppleva genuin fjällkultur på en gammal fiskebondgård, mitt i Skandinaviens bästa topptursterräng. Här sover du gott om natten och upptäcker nya toppar varje dag. På kvällen kan vi ta en bastu vid fjorden innan middagen. På andra sidan fjorden kan vi se ljusen från Narvik glittra i vattnet. Efter middagen vaggar vågornas jämna brus oss till sömn.
 
 
Det är så här en topptursvecka borde vara. Trollviken Lodge ligger mycket strategiskt på Nordsidan av Ofotfjorden och bara 30 minuter från Evenes, Harstad/Narviks flygplats. Härifrån når vi hundratals fina toppturer som dagsturer. Många med fin ”havskänning” och åkning ner till fjordarna. 
 

Välkommen att boka för säsongen 2024

Nu finns datum att boka här på hemsidan. Är ni en grupp kan vi ev anpassa datum till era önskemål. Maila gärna info@mountainguide.se om du har frågor.
 

Veckoprogram
Dag 1, söndag
Ankomstdag. Veckan börjar med att vi hämtar er på flygplatsen. Det enklaste är att flyga till Evenes flygplats (även kallat Harstad/Narviks flygplats). Vi hämtar er på flygplatsen och kör till Trollviken på en halvtimme. Vi går igenom utrustning, pratar om lavinsäkerhet och gör en övning.
 
 
Dag 2, måndag
Vi hoppar in i minibussen och kör till ”hemmafjället” Spanstind. Det är ett fint utsiktsfjäll och bjuder på många möjligheter ner. Vi stannar nog till och tar en fika efter turen på Lauphaugens turiststation medan guiden liftar tillbaka och hämtar bilen. Spanstind sträcker sig 1460 meter över havet men eftersom vi börjar på cirka 400 meters höjd så blir det en lagom startdag med 1000 fallhöjdsmeter. Vi hinner hem och basta innan middagen.
 
 
Dag 3, tisdag
Vi kör lite längre ut mot Tjeldsundet och gör Strandtinden. Underbar utsikt ut mot Vestfjorden – Amerika nästa – och en lång stor nordsida som ofta har riktigt fin snö. Vi får fin havskänning och ser lite av Nordnorge på vägen.
 

Dag 4, onsdag
Målet för dagen är en lite mer spetsig topp. Idag går vi på Rombackstøtta på andra sidan fjorden. Det är en lite längre dag och vi får en riktigt stark toppkänsla på "Narviks Matterhorn". Skidåkningen ner ger ofta fint puder. Om det är stabilt snöläge kanske vi väljer att åka lite brantare ner för Rombaksrännorna.
 
 
Dag 5, torsdag
Vi åker till en skön favorit i Gratangen. Vi börjar vi den fina byn Foldvik och bestiger Nonsfjellet.
 
 
Dag 6, fredag

Nu går vi på Novafjellet. Det är en lång dag men vi belönas med fantastik utsikt i alla väderstreck. Norrut mot Andrøja, Rolla och Senja. Nordväst mot det stora havet och Harstad. Västerut mot
Lofoten och Vestervålen.
 
Dag 7, lördag
Idag kör vi på Nordens bästa skidfjäll med lift – Narvikfjellet. Vi jobbar med liften och stighudarna och öppnar upp berget så att vi får 3000 fallhöjdsmeter utförsåkning i underbar terräng.
 
 
Dag 8, söndag
Transfer till flygplatsen för hemresa. 

Detta är bara ett förslag på turer för veckan. Vi har hundratals med dagsturer inom räckhåll och vi väljer efter väder och snöförhållanden. Vi kan välja att åka en tur längre ut på Lofoten om det är bra förhållanden.
 
 
Följande ingår
• Guidning av auktoriserad bergsguide (UIAGM/IFMGA) i 6 dagar
• 7 dagar i dubbelrum på Trollviken Lodge. Enkelrum kan bokas på förfrågan.
• Frukost, lunch (matsäck som fixas vid frukost) och middag (enkel hemlagad 2 rätters) ingår.
• Säkerhets trustning för offpistskidåkning – spade, sond och transceiver.
• Alla transporter för veckan i privat minibuss. 
• Transfer till och från flygplatsen.
• Bastu vid fjorden 50 meter nedanför Trollviken Lodge.
• Underbar utsikt över fjorden från både rummen, matsalen och bastun samt även från fjällen vi åker skidor på. 
 

Ingår inte
• Personlig utrustning för toppturer.
• Resa till Evenes/Narvik.
 
 

Erbjudande för 2024:

Om du bokar resan senast 4 månader innan så ingår ett 16 veckors träningsupplägg speciellt framtaget för denna resan av vår licenserade personliga tränare


Antal dagar: 7 nätter boende, 6 dagar skidåkning

Pris: 24 900 sek (minst 4 deltagare)