Grundkurs klättring i Stockholm

Grundkurs i klättring är en tvådagarskurs för dig som vill lära dig grunderna i klippklättring utomhus. Samma tekniker använda även inomhus och kursen ger dig även grönt kort för klättring inomhus.

Alla våra instruktörer är certifierade bergsguider (UIAGM/IFMGA) och/ eller certifierade klippklätterinstruktörer (UIAA/ Svenska Klätterförbundet)
Samtliga våra instruktörer har över 15 års erfarenhet av klättring och utbildning i klättring. Vi har arrangerat kurser i klättring sedan 1993 och har under åren utbildat och coachat klättrare hela vägen från grundkurser i topprepsklättring till bestigningar av El Capitan. 

Välkommen att påbörja din resa som klättrare!
 

Kursens längd
Två på varandra följande dagar, cirka 7-8 timmar per dag. (Oftast lördag-söndag men kan även vara måndag-tisdag eller onsdag-torsdag. Se startdatum.)

 

Kursinnehåll
Vi går igenom grundläggande klätterteknik, rephantering och säkring, standplats och säkringar, firningsteknik och mycket annat. Hela tiden med säkerheten i fokus.

 

Grönt kort
I kursen ingår utbildning och test i de moment som ingår i grönt kort. Klarar du provet får du med dig ett grönt kort hem efter kursen. Det gröna kortet fungerar som ett kunskapsbevis och krävs för att få topprepsklättra på inomhusväggar. 
Har du redan grönt kort från inomhusvägg (vilken många på denna kurs har) blir det en påbyggnad med de saker som du behöver för att klättra utomhus, tex att rigga egna topprepsankare mm.

 

Kursmål
Efter kursen ska du kunna ägna dig åt självständig klättring. Du ska kunna sätta upp ett topprep, ordna ankare med egna säkringar och kunna fira ner efter avslutad klättring. 

 

Vem bör delta?
Den här kursen passar alla som vill lära sig klättra och vill få en säker och bra grund att som klättrare utvecklas vidare ifrån. Den passar både dig som inte har några förkunskaper alls och dig som har provat klättring några gånger.

 

Förkunskaper
Det är inget krav på tidigare erfarenhet av klättring. Har du erfarenhet från klättring inomhus är det bra för då hinner vi mer, men det är inte ett krav för att delta.

 

Plats
Kursen ges på flera olika klippor runt om i Sverige. Se listan över kommande kursdatum för att hitta en klippa nära dig.

Normalt är vi i Stockholm. Men för grupper kan vi även boka kurs i Göteborg, Bohuslän 

Samling innan kurs
Vi samlas på en plats som det går att ta sig till med kollektivtrafik. Din instruktör ger mer information om samlingsplats då du bokar dig.

 

Utrustning
Givetvis får du låna klätterutrustning av oss under kursen. 

 

Utrustning och förberedelse
All klätterutrustning finns givetvis att låna på plats.

Tänk på att vädret kan skifta. Ta med oömma kläder anpassa efter årstiden och gärna något regntåligt. Vi har hittills inte behövt ställa in någon kurs pga. av regn och skulle det vara något moment som inte går att genomföras så bokar vi in ett nytt tillfälle för att komplettera det vi missat.

 

Studentrabatt och lägre pris på vardagar!
Oftast ges kurserna 2 dagar efter varandra tex Lördag-Söndag. Men för dig som kan gå kurs på vardagar ger vi rabatt och kurserna på vardagar kostar 3150kr per person. 
 
 
Försäkring
Som deltagare behöver du egen försäkring när du klättrar. Ofta täcker din hemförsäkring klättring annars kan du bli medlem i en klätterklubb. Mer information om försäkringar hittar du här.  
 

Privat kurs
Om ni är två eller fler som vill ha en privat kurs hjälper vi er gärna. Då kan vi specialanpassa kursen för er och fokusera på just det ni vill lära er. Priset för en privat kurs med 2 elever är 5450 kr per person.
Är ni en större grupp som vill gå kurs kan ni kontakta oss för mer information via info@mountainguide.se

 

Klättra tillsammans med barn?
Om du vill gå en kurs tillsammans med dina barn så vill vi istället tipsa om vår grundkurs i klättring för familjer som du hittar här! 

Antal dagar: 2 dagar (direkt efter varandra)

Pris: 3450 kr per person, vid minst 3 elever (på vardagar 3150 kr per person)