Topptursvecka Island

Upptäck Island med oss på Mountain Guide Travel! Vårvintern är som allra bäst för toppturer och vi tar sikte på öns norra delar, närmare bestämt Troll Peninsula; ett område på hela 3400 kvm fyllt till bredden av majestätiska berg, i stort sett alla med en höjd på över 1200 meter över havet. Under mars och april är dagarna nära norra polcirkeln ljusa länge och snön håller sig kall; fantastiskt för skidåkning med långa, branta åk från topp till fjord! Självklart passar vi också på att pricka av andra måsten när man besöker Island, såsom att bada i varma källor och bekanta sig med öns stolthet; Islandshästarna. Om man vill finns också möjligheten att följa med på en guidad ridtur!

 

Sagolik natur som närmsta granne 

Vårt hem för resan är Sóti Lodge, beläget i hjärtat av “Tröllaskagi” med norra Islands sagolika natur, höga bergstoppar och fjordar som närmaste grannar. Här sover vi gott, relaxar och återhämtar oss på lodgens spaavdelning samt njuter av utsökt mat. Varje dag startar med en energigivande frukostbuffé och till kvällen serveras en 3-rätters middag, lagad av lokala råvaror och anpassad efter vad säsongen erbjuder.

 

Program för veckan

Följande är ett preliminärt schema för resan. Mindre justeringar kan förekomma och självklart anpassas turerna och skidåkningen efter rådande förhållanden och väder & vind för dagen.

 

Dag 1 - Ankomst/resdag:

Roadtrip i privat minibuss från Keflavíks flygplats(Reykjavik) till Fljót med ett par bensträckare efter vägen. Väl på plats väntar pool- och spahäng på lodgen, middag och planering inför veckan. 

 

Dag 2-6:

Skiddagar! Eftermiddagar med afterski, spa och 3-rätters middagar på lodgen.

Vi gör också ett besök på farmen med islandshästar som ligger granne med lodgen. Vi får en rundtur, träffar hästarna, fikar & får veta allt och lite till om Island och öns historia. För dig som vill finns också möjligheten att följa med på en 1,5 timmes privat ridtur med guide.

 

Dag 7:

Roadtrip i privat minibuss till Reykjavik med stopp på Krauma; en magisk spaanläggning med bland annat Islands största varma källor. Övernattning och middag på hotell i Reykjavik.

 

Dag 8: 

Hemresa från Keflavíks flygplats.

 

Vad ingår?

6 nätter i dubbelrum @ Sóti Lodge(enkelrum + 950 kr/natt).

1 natt i dubbelrum i Reykjavik(enkelrum + 500 kr/natt).

Alla måltider: Frukostbuffé, luncher att ta med, afterski-snacks & 3-rätters middagar.

Tillgång till lodgens spa: Utomhuspool, bastu & bubbelbad.

5 skiddagar med guide.

1 dag roadtrip med entré till Krauma, spa med varma källor.

All transport ink. t & r till flygplats och privat minibuss alla dagar.

Säkerhetsutrustning för toppturer(transceiver, sond & spade).

Besök & rundtur på farm med Islandshästar.  

 

Vad ingår inte? 

Flyg till & från Island.

Skid- & personlig utrustning(se nedan).

Dryck.

Middag på hotellet sista kvällen.

Tillval: ridtur på islandshäst med privat guide.

 

Personlig utrustning:

• Skidutrustning: skidor & pjäxor för topptur, stighudar och teleskopstavar.

• Skarjärn.

• Skidryggsäck, cirka 30-35 liter.

• Kläder för skidåkning.

• Extra kläder: underställströjor, förstärkningsplagg(tex tunn dunjacka), handskar.

• Skid- & solglasögon.

• Solskydd. 

 

Egen guide

En auktoriserad bergsguide är med under hela veckan. Guiden ansvarar inte bara för säkerheten, utan letar alltid fram de bästa snöförhållandena just för dagen. Alla guider som jobbar för Mountain Guide Travel är utbildade och examinerade av UIAGM/IFMGA. 

 

Förkunskaper

Du bör ha erfarenhet av toppturer och hantering av utrustning sedan innan, samt kunna åka i varierad terräng. Ny på topptur? Kolla in våra kurser i Riksgränsen här: https://mountainguide.se/default2.asp?Id=15&languageId=46

 

Resa till Island

Resan startar och slutar i huvudstaden Reykjavik, närmare bestämt på Keflavíks flygplats. Därifrån tar vi oss tillsammans till öns norra delar i privat minibuss.

 

Bokning

Till höger ser ni planerade datum och tillgängliga platser. Är ni en grupp på 5-6 personer som vill boka en privat resa med egen bergsguide hjälper vi er gärna med detta!

Kontakta oss på info@mountainguide.se för mer information.


Antal dagar: 7 dagar(5 skiddagar)

Pris: 36900 kr (grupp om 6 pers)

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.