Freeride Verbier

 
Välkommen att följa med på pudersafari i Verbier! 
 
Verbier är en fantastisk skidort som erbjuder en upplevelse utöver det vanliga. Beläget i 4 dalar, är det det största skidområdet i Schweiz och är välkänt över hela världen för att vara ett av de bästa offpist-områdena. Med otroliga möjligheter till skidåkning utanför de upptrampade spåren lockar Verbier äventyrslystna skidåkare från när och fjärran.

En av höjdpunkterna i Verbier är den årliga finalen i Freeride World Tour (FWT), en tävling som har blivit en tradition och äger rum på den beryktade Bec de Rosses skräckinjagande nordsida. Denna utmanande och imponerande del av bergen är en perfekt arena för extrema skidåkare att visa upp sin skicklighet och mod inför en entusiastisk publik.

Men Verbier erbjuder inte bara adrenalinfylld offpist-åkning och spännande tävlingar. Här finns verkligen allt som man kan önska sig från en skidort omgiven av snötäckta berg. Det finns ett brett utbud av välpreparerade backar och nedfarter för skidåkare på alla nivåer, från nybörjare till experter. De vackra panoramavyerna från toppen av bergen är en fröjd för ögat och ger en känsla av frihet och äventyr.

Förutom skidåkning erbjuder Verbier även en levande och pulserande atmosfär. Här finns ett brett utbud av restauranger, barer och butiker där besökare kan njuta av god mat, dryck och shopping efter en dag i backen. Staden har också ett aktivt nattliv med olika evenemang och fester som håller igång sent in på natten.

Sammanfattningsvis är Verbier en skidort som verkligen har allt. Med sitt stora skidområde, ryktet som ett av världens bästa offpist-områden och den spännande FWT-finalen på Bec de Rosses, är det ett resmål som lockar både skidåkare och äventyrsentusiaster från hela världen. Här kan man njuta av spektakulär skidåkning, vacker natur och en livlig atmosfär.
 
Våra freeride resor
Våra freeride är resor med offpist skidåkning på några av världens bästa skidorter. Vi har alltid tillgång till en minibuss under resan för att kunna utforska närliggande områden i jaketn på puder. 
 

Bergsguider
En auktoriserad bergsguide är med alla dagarna under veckan. Bergsguiden ansvarar inte bara för säkerheten utan letar alltid fram de bästa snöförhållandena åt dig. Alla guider som jobbar för Mountain Guide Travel är utbildade och examinerade av UIAGM/IFMGA. 


Förkunskaper
Du bör vara minst medelgod åkare och ha erfarenhet av offpistskidåkning för att kunna njuta av en resa till Verbier. Vi delar in åkarna i grupper efter förkunskaper så att alla får ut maximalt av skidåkningen. Har du ingen erfarenhet alls av offpistskidåkning är detta inte rätt resa för dig. Vi rekommenderar då en vecka med introduktion till offpist.


Lavin- och säkerhetsutrustning
Bergsguiden förser alla i gruppen med lavinutrustning samt utrustning för att åka på glaciär (selar och karbiner). Bergsguiden har med sig rep, isskruvar, slingor och annat som behövs för skidåkning på glaciärer och firningar. All säkerhetsutrustning ingår i priset.


Att ta sig till Verbier

Du flyger närmast till Geneve och därifrån tar du transfer till Verbier.

 

Schema

Söndag är din resdag då du reser till Verbier och checkar in på ditt hotell

Måndag - Lördag åker du skidor tillsammans med din bergsguide 

Söndag är din hemresedag och du checkar ut från hotellet på förmiddagen Följande ingår
• Internationellt auktoriserad bergsguide (UIAGM/IFMGA) hela veckan, med 6 dagars skidåkning
• All säkerhetsutrustning för offpistskidåkning (transceiver, spade, sond, rep och sele)
• Alla transporter till andra skidorter under hela veckan
• Hotell med frukost. Priset avser boende i dubbelrum, enkelrum kan om möjligt ordnas mot tillägg
• Storslagen offpistskidåkning i en av Alpernas vackraste skidorter
 16 veckors träningsprogram 
 


Ej inkluderat 
• Flyg och transfer till Verbier
• Mat och dryck
• Liftkort. Löses på plats på den ort där vi åker, då det inte är säkert att vi åker i Verbier varje dag
 
 
Bokning
 

Vid genomför resan på valfria datum för grupper på 4-6 deltagare under vintern. Vänligen boka minst 4 månader i förväg 

Antal dagar: 6 dagars skidåkning, boende 7 nätter

Pris: 22 500 kr/person (vid minst 4 deltagare)

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.