Offpist introduktionsvecka – från pist till puder

Du har säkert sett spåren – sett hur snön sprutar kring de andras skidor och tänkt att "jag vill också kunna åka så där!". Här är resan för dig som inte har testat offpist alls, eller bara provat lite. Tillsammans åker vi lössnö så mycket vi orkar under en vecka. Det är inte så svårt om snön är fluffig och fin. Men det är inte alltid den är så fluffig, så att träna på alla typer av snö är bra.

 

Vi kör efter vårt koncept Best Skiing at the Moment. Den resan kom till då vi ofta fick frågan om var i Alperna det är bäst – vilken ort får mest snö, var finns bästa åkningen, vilken är din favoritort och så vidare. Bra frågor, men som vi ser det handlar den bästa offpistskidåkningen sällan om en viss ort utan om var det har snöat mest den senaste tiden. Det här är resan som tar dig till platsen där snön ligger som djupast just för tillfället! 

 

Upplägget är enkelt, en liten grupp skidåkare och en bergsguide med minibuss sammanstrålar på flygplatsen och rullar till platsen där åkningen är som bäst. Boende, lavinräddningsutrustning och ABS-ryggsäck ingår! Allt du behöver göra är att välja en av våra avgångar och boka en flygbiljett till Alperna.

 

Åkningen

Under denna resa drar vi nytta av det faktum att Alperna är den lifttätaste bergskedjan på jorden. Liftkort ingår, vanligtvis löser vi dagkort för att ha maximal flexibilitet och majoriteten av åkningen gör vi med liften som utgångspunkt. Ibland kan det dock vara värt att gå en liten bit med skidorna på axeln eller fastspända på ryggsäcken. Allt som oftast händer det också att alla inom gruppen vill gå på stighudar och då kan vi naturligtvis göra det. Skidor med turbindning och stighudar är alltså bra att ha, det är dock inte krav på topptursutrustning för att man ska kunna välja denna resa.

 

Utrustning
 och utbildning
Lavinsäkerhetsrutiner, kamraträddning och hur man hanterar ABS-ryggsäcken går vi alltid igenom på plats på våra resor. Bergsguiden delar hela tiden med sig av sina kunskaper, observationer och motiverar sina val. Spade, sond, transceiver och ABS-ryggsäck ingår i resan. Även sele, rep och eventuell annan specialutrustning tillhandahålls om gruppen väljer att göra åk där det behövs, till exempel på något av alpernas underbara glaciäråk! 

 

Små grupper ger bättre skidåkning

Vi är max 6 skidåkare per bergsguide. Av erfarenhet vet vi att större grupper inte ger lika bra åkning och vår flexibilitet minskar avsevärt.

 

Hyra av utrustning
Eftersom det kan bli aktuellt att bo på mer än en ort råder vi alla gäster som behöver hyra skidor respektive snowboard att göra det i förväg.

 

Mat och boende
Vi bor på enkla men rena, fräscha och trivsamma hotell. Vilket det i slutändan blir beror på var vi hamnar.
 Om maten kan man säga att det har blivit lite av en sport för guider och gäster att tillsammans hitta smultronställena bland både restauranger och annat som finns att uppleva när skidåkningen är slut för dagen.

 

Transfer, tider och flyg

• Vi möts på Genèves flygplats på söndag kl 16:00 
• Söndagen därpå kl 12:00 är vi åter på flygplatsen för incheckning och hemresa

 

Ingår 

• Internationellt certifierad bergsguide (UIAGM/IFMGA)  
• Sex dagars skidåkning

• Hotellboende i dubbelrum, enkelrum kan om möjligt ordnas mot tillägg
 
• Frukost 
• ABS-ryggsäck
• Transceiver, spade, sond, rep och sele
• Transfer till och från flygplatsen

• Alla transporter på plats under resan
• Den bästa offpistskidåkningen i Alperna just nu 

Ingår inte

• Flygresa 

• Lunch och middag

• Liftkort
• Försäkring för offpistskidåkning

 

Erbjudande för 2025:

Om du bokar resan senast 4 månader innan så ingår ett 16 veckors träningsupplägg speciellt framtaget för denna resan av vår licenserade personliga tränare 

Antal dagar: Söndag till söndag, 6 dagars skidåkning, 7 nätters boende

Pris: 29 500 kr per person vid minst 4 deltagare

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.