Best Skiing Weekend

Video
Bilder

Best Skiing at the Moment är vårt sätt att utforska alpern och uppleva bästa möjliga åkningen. I över 20 år har vi haft förmånen att resa tillsammans med våra gäster och på jakt efter finapuderåk och härliga upplevelser. Med tiden blev Best skiing at the moment förkortat till bara "Best skiing" men konceptet är det samma.  

 

Vi får ofta frågan om var i Alperna det är bäst – vilken ort får mest snö, var finns bästa åkningen, vilken är din favoritort och så vidare. Som vi ser det handlar den bästa offpistskidåkningen sällan om en viss ort utan om var det har snöat mest den senaste tiden. Det här är resan som tar dig till dagens bästa skidåkning! 

 

Upplägget är enkelt, en liten grupp skidåkare och en bergsguide med minibuss sammanstrålar på flygplatsen och rullar dit åkningen är som bäst. Boende, Bergsguide, Transporter lavinräddningsutrustning och Lavin-ryggsäck ingår! Allt du behöver göra är att välja en av våra avgångar och boka en biljett till Alperna.

 

Vi gör enbart Best Skiing Weekend som specialanpassad resa för grupper om upp till 6 gäster per bergsguide. Använd formuläret längst ner på sidan eller maila till info@mountainguide.se för förfrågningar och bokning.

 

För öppna datum se Best Skiing-veckan.  

 

Fungerar det verkligen?
Ja, det gör det – det är så här vi själva åker skidor. Via prognoser, satellitbilder och ett stort kontaktnät följer vi utvecklingen och väljer i sista stund vart det bär av.

 

Inte någon roadtrip
Det här är en skidresa, inte en bilresa. Avstånden i Alperna är korta och det går snabbt att flytta sig mellan orterna. Därför är det ofta bra att bo på ett ställe och utforska nya orter därifrån varje dag. Vår minibuss tar oss dit vi vill och alla transporter ingår, vi avser dock att åka så lite bil som möjligt.

På vår weekend resa kan vi ta oss ca 2-2,5 timma från flygplatsen till olika skidorter. På vår veckolånga resa kan vi köra längre.

 

Åkningen
Under en Best Skiing-resa drar vi nytta av att Alperna är den lifttätaste bergskedjan på jorden. Vanligtvis löser vi dagkort för att ha maximal flexibilitet och majoriteten av åkningen gör vi med liften som utgångspunkt. Ibland kan det dock vara värt att gå en liten bit med skidorna på axeln eller fastspända på ryggsäcken. Allt som oftast så händer det också att alla i gruppen vill gå på stighudar och då kan vi naturligtvis göra det. Skidor med turbindning och stighudar är alltså bra att ha, det är dock inte krav på topptursutrustning för denna resa.

 

Utrustning och utbildning
Lavinsäkerhetsrutiner, kamraträddning och hur man hanterar ABS-ryggsäcken går vi alltid igenom på plats på våra resor. Man kan säga att Best Skiing är en offpist-kurs i sig där bergsguiden hela tiden delar med sig av sina kunskaper, observationer och motiverar sina val. Spade, sond, transceiver och ABS-ryggsäck ingår i resan. Även sele, rep och annan eventuell specialutrustning tillhandahålls om gruppen väljer att åka där sådan utrustning behövs, till exempel på något av Alpernas underbara glaciäråk.

 

Små grupper ger bättre skidåkning
Vi är max 6 skidåkare per bergsguide. Av erfarenhet vet vi att större grupper inte ger lika bra åkning och vår flexibilitet minskar avsevärt.

 

Nivå, snowboard respektive skidor
Den här är en renodlad offpistresa för dig som har tidigare erfarenhet av offpist och har nått medel till avancerad nivå. För dig som är i början av offpistkarriären arrangerar vi offpist-intro resor där vi går igenom allt från grunden. Av åktekniska skäl väljer vi att ha separata grupper för snowboardåkare och skidåkare. Kontakta oss om du inte hittar det du söker i programmet eller om du är osäker på din nivå.

 

Hyra av utrustning
Vi råder alla gäster som behöver hyra skidor respektive snowboard att göra det i förväg.

 

Mat och boende
Vi bor på enkla men rena, fräscha och trivsamma hotell. Vilket det i slutändan blir beror på var vi hamnar. Angående maten så kan man säga att det blivit en sport hos guider och gäster att tillsammans hitta smultronställena bland både restauranger och annat som finns att uppleva när skidåkningen är över för dagen.

 

Transfer, tider och flyg
• Vi möts på Genèves flygplats på onsdag kväll senast 18:30 (Zürich/ Milano på förfrågan)
• På söndag 18:30 är vi åter på flygplatsen för incheckning och hemresa

 

Ingår
• Internationellt certifierad bergsguide (UIAGM/IFMGA) 
• Fyra dagars skidåkning
• Hotellboende i dubbelrum, enkelrum kan om möjligt ordnas mot tillägg 
• Frukost
• ABS-ryggsäck
• Transceiver, spade, sond, rep och sele
• Transfer till och från flygplatsen
• Alla transporter på plats under resan
• Den bästa offpistskidåkningen i Alperna just nu


Ingår inte
• Flygresa
• Lunch och middag
• Liftkort
• Försäkring för offpistskidåkning

 

Antal dagar: Onsdag till Söndag, 4 dagars skidåkning, 4 nätter boende.

Pris: 21 500 kr per person vid minst 4 deltagare

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.