Freeride Engelberg

 
Välkommen att följa med på pudersafari i Engelberg! 
 
Engelberg är en skidort som har blivit en favoritdestination för svenska skidåkare genom åren. Det är känt för sin stora fallhöjd, generösa snöfall och en offpist-terräng som anses vara bland de bästa i världen. Här finns alla förutsättningar för spännande och utmanande skidåkning.
 
Med sin imponerande fallhöjd erbjuder Engelberg skidåkning i varierad terräng som passar både erfarna åkare och de som söker nya utmaningar. De branta backarna och djupa snöfälten ger en känsla av äventyr och frihet för skidåkare som söker en offpist-upplevelse utöver det vanliga.
 
En annan fördel med Engelberg är tillgången till en minibuss som kan transportera besökare till närliggande skidorter vid behov. Detta gör det möjligt att utforska och upptäcka andra områden och njuta av ännu mer varierad skidåkning och terräng. Möjligheten att enkelt ta sig till olika destinationer ger en extra dimension till skidsemestern i Engelberg.
 
Utöver den fantastiska skidåkningen har Engelberg också en charmig by med en avslappnad och vänlig atmosfär. Här hittar man traditionella schweiziska stugor, trevliga restauranger och mysiga kaféer där man kan varva ned efter en dag i backen. Staden erbjuder också andra aktiviteter som snöskovandring, isklättring och spa-anläggningar för att göra vistelsen ännu mer komplett.
 
Sammanfattningsvis är Engelberg en skidort som har allt för skidälskare. Med sin stora fallhöjd, generösa snöfall och en offpist-terräng i världsklass erbjuder den en unik skidupplevelse. Möjligheten att enkelt ta sig till närliggande skidorter ger också möjligheten att utforska mer av området. Oavsett om man är en erfaren åkare eller bara börjar lära sig åka skidor, kommer Engelberg att ge en minnesvärd och spännande skidsemester.

 
 
Våra freeride resor
Våra freeride är resor med offpist skidåkning på några av världens bästa skidorter. Vi har alltid tillgång till en minibuss under resan för att kunna utforska närliggande områden i jaketn på puder. 
 

Bergsguider
En auktoriserad bergsguide är med alla dagarna under veckan. Bergsguiden ansvarar inte bara för säkerheten utan letar alltid fram de bästa snöförhållandena åt dig. Alla guider som jobbar för Mountain Guide Travel är utbildade och examinerade av UIAGM/IFMGA. 


Förkunskaper
Du bör vara minst medelgod åkare och ha erfarenhet av offpistskidåkning för att kunna njuta av en resa till Engelberg. Vi delar in åkarna i grupper efter förkunskaper så att alla får ut maximalt av skidåkningen. Har du ingen erfarenhet alls av offpistskidåkning är detta inte rätt resa för dig. Vi rekommenderar då en vecka med introduktion till offpist.


Lavin- och säkerhetsutrustning
Bergsguiden förser alla i gruppen med lavinutrustning samt utrustning för att åka på glaciär (selar och karbiner). Bergsguiden har med sig rep, isskruvar, slingor och annat som behövs för skidåkning på glaciärer och firningar. All säkerhetsutrustning ingår i priset.


Att ta sig till Engelberg

Du flyger närmast till Zurich och därifrån tar du tåget till Engelberg.

 

Schema

Söndag är din resdag då du reser till Engelberg och checkar in på ditt hotell

Måndag - Lördag åker du skidor tillsammans med din bergsguide 

Söndag är din hemresedag och du checkar ut från hotellet på förmiddagen Följande ingår
• Internationellt auktoriserad bergsguide (UIAGM/IFMGA) hela veckan, med 6 dagars skidåkning
• All säkerhetsutrustning för offpistskidåkning (transceiver, spade, sond, rep och sele)
• Alla transporter till andra skidorter under hela veckan
• Hotell med frukost. Priset avser boende i dubbelrum, enkelrum kan om möjligt ordnas mot tillägg
• Storslagen offpistskidåkning i en av Alpernas vackraste skidorter
 16 Veckors träningsupplägg 
 


Ej inkluderat 
• Flyg och transfer till Engelberg
• Mat och dryck
• Liftkort. Löses på plats på den ort där vi åker, då det inte är säkert att vi åker i Engelberg varje dag
 
 

Bokning:

Vi genomför resan på valfritt datum för privata grupper på 4-6 deltagare. Boka gärna minst 4 månader i förväg

Antal dagar: 6 dagars skidåkning, boende 7 nätter

Pris: 22 500 kr / person (vid minst 4 deltagare)

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.