Repetitionskurs klättring

Du har gått grundkurs i klättring och vill repetera kunskaperna. Detta är en repetitionskurs där vi går igenom det du lärde dig på grundkursen. Perfekt inför årets klättersäsong!

 

Kursens längd
Två timmar, se tider vid bokning

 

Kursinnehåll
Vi går igenom hur man bygger ankare, säkrar samt firningsteknik så du får repetera de viktigaste momenten för att kunna klättra självständigt igen. Hela tiden med säkerheten i fokus.

 

Kursmål
Efter kursen ska du kunna känna dig tryggare att ägna dig åt självständig klättring. Du ska kunna sätta upp ett topprep, ordna ankare med egna säkringar och kunna fira ner efter avslutad klättring. 

 

Förkunskaper
Den här kursen är för dig som gått grundkurs i klippklättring utomhus. Det här är inte en godkänd klätterkurs utan en repetitionskurs. 

 

Plats
Kursen ges i Häggsta, Stockholm


Samling innan kurs
Vi samlas på en plats som det går att ta sig till med kollektivtrafik. Din instruktör ger mer information om samlingsplats då du bokar dig.

 

Utrustning
Givetvis får du låna klätterutrustning av oss under kursen. 

 

Försäkring

Som deltagare behöver du egen försäkring när du klättrar. Ofta täcker din hemförsäkring klättring annars kan du bli medlem i en klätterklubb. Mer information om försäkringar hittar du här.  

 

Utrustning och förberedelse
All klätterutrustning finns givetvis att låna på plats.

Tänk på att vädret kan skifta. Ta med oömma kläder anpassa efter årstiden och gärna något regntåligt. Vi har hittills inte behövt ställa in någon kurs pga. av regn och skulle det vara något moment som inte går att genomföras så bokar vi in ett nytt tillfälle för att komplettera det vi missat.

 

Antal dagar: 2 timmar

Pris: 690 kr per person (minst 3 deltagare)

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.