Freeride vecka La Grave, alpernas största offpist skidåkning

En lift, ett berg, ingen pist.
Denna dröm för offpistskidåkare är just vad La Grave är. Ett stort berg med liften så nära gränsen till en nationalpark att den idag hade varit politiskt omöjlig att bygga. Anledningen till att den finns är tack vare att den kom till innan nationalparken.

Byn La Grave, en sömnig liten by med tre barer och några hotell, ligger på 1450 meters höjd. Den enda liften går ända upp till 3550 meter över havet så fallhöjden är enkel matematik.
Åker vi de stora åken som går ända ner till vägen nedanför byn får du lägga till ytterligare höjdmeter.
Första gången vi åker upp med den gamla gondolen kan den upplevas långsam – och även om liften från 70-talet inte är den snabbaste i Alperna, så är sanningen lika mycket att det är långt till toppen. Njut av den slående utsikten.

Berget vi åker på heter La Meije [La Mesh]. Här finns otroliga åkmöjligheter med fält, couloirer (korridorer), stora glaciärer och skogsskidåkning.

Som om inte all denna åkning räcker har vi dessutom en minibuss att tillgå och kan när som helst under veckan sticka över till någon av de andra skidorterna i området. På mindre än en timma når vi Alp d'Huez, Les 2 Alpes, Serre Chevalier, Montgenèvre och andra småorter.

Våra freeride resor
Våra freeride är resor med offpist skidåkning på några av världens bästa skidorter. Vi har alltid tillgång till en minibuss under resan för att kunna utforska närliggande områden i jaketn på puder. 


Bergsguider
En auktoriserad bergsguide är med alla dagarna under veckan. Bergsguiden ansvarar inte bara för säkerheten utan letar alltid fram de bästa snöförhållandena åt dig. Alla guider som jobbar för Mountain Guide Travel är utbildade och examinerade av UIAGM/IFMGA. 


Feta skidor
Här är det fat skis som gäller. Det fina med La Grave är att skidor finns att hyra på plats. Har du med dina egna skidor är 85-95 mm i midjan ett bra riktvärde.

Förkunskaper

Du bör vara minst medelgod åkare och ha erfarenhet av offpistskidåkning för att kunna njuta av en resa till La Grave. Vi delar in åkarna i grupper efter förkunskaper så att alla får ut maximalt av skidåkningen. Har du ingen erfarenhet alls av offpistskidåkning är detta inte rätt resa för dig. Vi rekommenderar då en vecka med introduktion till offpist.

Lavin- och säkerhetsutrustning
Bergsguiden förser alla i gruppen med lavinutrustning samt utrustning för att åka på glaciär (selar och karbiner). Bergsguiden har med sig rep, isskruvar, slingor och annat som behövs för skidåkning på glaciärer och firningar. All säkerhetsutrustning ingår i priset.

Schema

Söndag är din resdag då du reser till La Grave och checkar in på ditt hotell

Måndag - Lördag åker du skidor tillsammans med din bergsguide 

Söndag är din hemresedag och du checkar ut från hotellet på förmiddagen 


Att ta sig till La Grave
La Grave ligger i södra delen av franska Alperna, 8 mil från Grenoble som är den smidigaste destinationen att flyga till.

Alternativt går det att flyga till Lyon som ligger 19 mil från La Grave. Till Lyon finns det fler avgångar, men då blir transfern längre.

Några flygbolag som flyger till Grenoble och Lyon är:
www.sas.se
www.ryanair.com


Följande ingår
• Internationellt auktoriserad bergsguide (UIAGM/IFMGA) hela veckan, med 6 dagars skidåkning
• All säkerhetsutrustning för offpistskidåkning (transceiver, spade, sond, rep och sele)
• Alla transporter till andra skidorter under hela veckan
• Hotell med frukost. Priset avser boende i dubbelrum, enkelrum kan om möjligt ordnas mot tillägg
• Storslagen offpistskidåkning i Alpernas vackraste skidort
• 16 veckors träningsupplägg Ej inkluderat 
• Flyg och transfer till La Grave
• Mat och dryck
• Liftkort. Löses på plats på den ort där vi åker, då det inte är säkert att vi åker i La Grave varje dag 

 

Bokning:

Vi genomför resan på valfritt datum för privata grupper på 2-6 deltagare. Boka gärna minst 4 månader i förväg 

Kommentarer från gäster

Dear Andreas,
I wanted to write to say thank you for a really enjoyable week at La Grave - it was brilliant to be guided by you, and I learnt a lot as well as having a fantastic time. 
Thank you also for being kind enough to send us all the pictures you took, which are great momentos of the week. I hope that you had a good week off and maybe see you again if i can squeeze in some leave to be able to come on one of your trips with mountain guide travel - a very nice website to browse when I have time to daydream at work!

Many thanks again! Best wishes,
Iona

Hi Andreas,
Thanks again for a terrific week skiing in and around La Grave. I can't remember a better week for a long time.
Maurice Needoff

Antal dagar: 6 dagars skidåkning, boende 7 nätter

Pris: 23 500 kr per person vid minst 4 deltagare

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.